Okusite očaravajuću kombinaciju bundeve i jabuka u ovom slatkom pekmezu!
Sastojci:
- 500 g jabuka
- 500 g butternut tikve
- 1 šalica vode
- 300 g šećera
- ½ žličice cimeta
- sok od 1 limuna
Priprema: Bundevu ogulite i narežite na manje kockice. Kockice bundeve stavite u lonac i prelijte vodom, pa kuhajte dok malo ne omekšaju. Po potrebi dodajte još vode. Kada bundeva malo omekša dodajte oguljene, očišćene i na kockice narezane jabuke. Pekmez kuhajte 20-tak minuta dok jabuke i bundeva skroz ne omekšaju. Štapnim mikserom usitnite preostale komadiće, dodajte limunov sok i cimet pa kuhajte sve još kratko dok ne dobijete pekmez željene gustoće. Kuhani pekmez sipajte u sterilizirane staklenke (oprane i zagrijane u pećnici) te ih zatvorite metalnim poklopcem. Ohlađeni pekmez čuvajte na tamnom, suhom i hladnom mjestu.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
beba
@09.10.2020. 11:28 0Mmmmmmm!!!!!!!!!!!!!
golub
@09.10.2020. 14:28 1Obožavam domaći pekmez, ovaj od jabuke i bundeve mi se čini jako , jako fin.
Minimojka
@09.10.2020. 14:32 1njam njam, s putrom i kruhom i kavicom
kikemedo
@11.10.2020. 18:20 1Svake godine radim od šljiva. Ovaj pekmez je jako primamljiv. Nema ništa ljepše i zdravije nego za doručak namazati domaći pekmez koji sam napraviš.
suki1980
@19.10.2020. 08:57 0prekrasnoća
pravim!!!