Otkrijte čaroliju jednostavnog, ali neodoljivo ukusnog kolača bez jaja! S nekoliko osnovnih sastojaka, stvorite sočnu poslasticu koja će oduševiti svakog sladokusca
Sastojci:
- 300 g glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 3 žlice kakaa u prahu
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 čaše tekućeg jogurta (600 g)
- 120 ml ulja
Priprema: U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. U drugoj zdjeli izmiksajte jogurt sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje. Polako dodajte suhe sastojke pa sve dobro sjedinite u glatku smjesu bez grudica. Biskvitnu smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (25x30 cm) i pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 °C. Ohlađeni kolač prošarajte otopljenom čokoladom ili prelijte čokoladnom glazurom..
Slatki savjet: Ovaj čokoladni kolač možete po želji premazati tučenim slatkim vrhnjem. U tom slučaju, svakako ga čuvajte u hladnjaku.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Instagram: Slatki svijet
beba
@25.03.2024. 11:24 0Mmmmmm!!!!! FINOOOOOO!!!!
Minimojka
@26.03.2024. 16:04 0njam izgleda odlicno