Lagana ljetna torta s malinama i borovnicama! Isprobajte odličnu kombinaciju prozračnog biskvita s aromom limuna i ukusne kreme od kiselog vrhnja!
Sastojci:
Biskvit:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 g glatkog brašna
- 100 ml ulja
- 150 ml mlijeka
- naribana korica 1 limuna
Krema:
- 400 ml slatkog vrhnja
- 400 g kiselog vrhnja
- 2 vanilin šećera
- 4 žlice šećera
- 2 želatine u prahu
- 250 g svježih malina
- 125 g svježih borovnica
Priprema:
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje, mlijeko i limunovu koricu. Dodajte brašno pa smjesu još kratko izmiksajte tako da uklonite sve grudice. Smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (28 cm) obložen masnim papirom. Biskvit pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju i ostavite da nabubri.
Kiselo vrhnje izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Želatinu otopite na laganoj vatri i pomiješajte s kiselim vrhnjem pa sve umiješajte u tučeno slatko vrhnje. Na kraju dodajte i bobičasto voće. Kremu nanesite preko ohlađenog biskvita i poravnajte. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, dok krema ne očvrsne. Tortu slažite u kalupu u kojem se pekao biskvit.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
beba
@30.04.2024. 11:06 0Mmmmmm!!!! Obožavam slastice s bobičastim voćem!!!!!!
sneki2
@30.04.2024. 12:29 1Taman po mome guštu.
Dankinja
@30.04.2024. 13:07 1Mmmm bobicasto voće ,dajte mi sveee
Minimojka
@30.04.2024. 15:55 1prefino