Ovaj recept iz bakine bilježnice za jednostavnu, prhku pitu s čokoladom osvojit će vas na prvi griz. Sočna i čokoladna iznutra, a prhka i hrskava izvana!
Sastojci:
Prhko tijesto:
- 250 g glatkog brašna
- 150 g margarina
- 1 žutanjak
- prstohvat soli
- naribana korica 1/2 limuna
Nadjev:
- 5 žutanjaka
- 6 bjelanjaka
- 200 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 140 g čokolade u prahu
- 1 žlica kakaa u prahu
- 80 g krušnih mrvica
- sok od 1/2 limuna
Priprema: Sve sastojke za tijesto stavite u veću zdjelu pa umijesite glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata. Žutanjke izmiksajte sa šećerom pa dodajte limunov sok, čokoladu u prahu i kakao. Zatim dodajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Kada sve dobro izmiješajte dodajte malo po malo krušnih mrvica i kuhačom lagano miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine. Rashlađeno tijesto podijelite na dva dijela. Kalup za pečenje (cca 20x30 cm) namastite i pobrašnite. Polovicu tijesta razvaljajte i položite na dno kalupa za pečenje. Preko tijesta stavite nadjev i prekrijte ga drugom polovicom tijesta. Kolač lagano izbodite vilicom i pecite ga 25-30 minuta na temperaturi od 180 °C. Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
Minimojka
@24.03.2020. 11:58 1jao njam njam, sad kad imam vremena, ovo cu praviti dok jos ima hrane uopce ://
beba
@24.03.2020. 13:07 1IMAMO VREMENA, SUUUPEEER RECEPT, A NADAM SE I NEKIH NAMIRNICA.....
golub
@24.03.2020. 14:50 1Ajme kako fino izgleda , stvarno genijalan recept.
klara
@24.03.2020. 22:02 1Izgleda apetitlih. Paše ovih snježnih dana.
kikemedo
@25.03.2020. 08:21 1Odličan recept.
Leonalele
@25.03.2020. 08:25 0Mmmm baš primamljivo.
Lady 12
@25.03.2020. 12:48 0Izgleda prefino
irija
@25.03.2020. 15:46 0Jako fino jednostavan recept.