Kremasti užitak s čokoladom, Nutellom i lješnjacima koji će oduševiti vaše nepce!
Sastojci:
- 200 glatkog brašna
- 50 g kakaa u prahu
- 200 ml vruće vode
- 200 g šećera
- ½ praška za pecivo
- 100 ml ulja
- 6 jaja
Krema od Nutelle i mascarpone sira:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 200 g Nutelle
- 500 g Mascarpone sira
- 300 ml slatkog vrhnja
- 250 g mljevenih lješnjaka
Priprema: Lješnjake tostirajte, ohladite pa sameljite. Kakao pomiješajte s vrućom vodom i ostavite sa strane. Kada se smjesa ohladi umiješajte žutanjke, a zatim brašno, prašak za pecivo i šećer. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli, izmiksajte ih u čvrsti snijeg pa lagano umiješajte u već pripremljenu smjesu. Biskvitnu smjesu izlijte pravokutni kalup za torte s rastezljivim obručem i pecite 25-30 minuta na 170°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Za pripremu čokoladu otopite na pari pa pomiješajte s Nutellom i mascarpone sirom sobne temperature. Umiješajte i mljevene lješnjake. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag te ga lagano umiješajte u pripremljenu kremu.
Kada se biskvit ohladi uklonite obruč od kalupa pa prerežite biskvit nožem za torte i kolače. Gornji dio biskvita stavite sa strane, vratite na kalup obruč pa premažite biskvit polovicom kreme. Prekrijte kremu drugim biskvitom i premažite ga ostatkom kreme. Kremu uz pomoć slastičarske kartice lijepo zagladite. Kolač spremite u hladnjak preko noći. Idući dan pažljivo uklonite obruč kalupa pa ukrasite kolač krokantom lješnjaka, naribanom čokoladom ili prema želji.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet
Lady 12
@26.11.2018. 12:05 2Prefine
Minimojka
@26.11.2018. 12:14 4kako mi se sad to jede :)
cuce
@26.11.2018. 12:59 3Ovo izgleda JAKO dobro!
aurora52
@26.11.2018. 13:12 4Mmmm fino
sneki2
@26.11.2018. 13:14 3Predobro zvuči!
Hinka
@26.11.2018. 13:20 2Baš sam počela razmišljati što sve peći za Božić i nadolazeće rođendane. Ovoga ću sigurno, a vi mi dajte još koju ideju. :D
valen-cia
@26.11.2018. 13:29 3Fino, fino...ufuravamo se u blagdane...
beba
@26.11.2018. 14:21 2Kako izgleda..... FIIINOOOO!!!!
golub
@26.11.2018. 14:43 3Kako fini recept , divota , mljac.
Gioia
@26.11.2018. 15:05 2Je, baš za početak adventa, polako se ufuravamo u božićno raspoloženje.
fleckica
@26.11.2018. 16:02 2Da, da.....fino!
TREŠNJA
@26.11.2018. 17:52 1printam!!!!
kikemedo
@26.11.2018. 20:26 1Odlično izgleda. Moram isprobati recept.
Leonalele
@26.11.2018. 20:28 1Fino! Moj omiljeni.
pandora1942
@26.11.2018. 23:26 1Hehe spremam ovaj recept... uskoro bude na meniju :P
lulija
@27.11.2018. 00:17 2Njam njam
irija
@02.12.2018. 14:52 1Ferero kocke stvarno im nema premca samo nezna jel može umjesto lješnjaka iči bademi jer sam alergična na lješnjak.