Mekani i prhki keksići od pirovog brašna i javorovog sirupa odlično se slažu s hrskavim bundevinim sjemenkama! Svakako isprobajte recept, vrlo su ukusni i jednostavni za pripremu!
Sastojci:
- 55 g smeđeg šećera
- 45 g maslaca
- 1 jaje
- 2 žlice Maple Joe javorovog sirupa
- 140 g pirovog brašna
- prstohvat soli
- malo cimeta
- sjemenke bundeve
Priprema: Maslac sobne temperature izmiksajte sa smeđim šećerom pa dodajte jaje, javorov sirup te malo soli i cimeta. Kratko još sve izmiksajte pa dodajte pirovo brašno. Kuhačom sjedinite sve sastojke. Dobit ćete gustu, glatku smjesu. Smjesu ostavite u zdjeli, poklopite ju i spremite u hladnjak na 2 sata da očvrsne. Ohlađenu smjesu uzimajte po malo sa žličicom, oblikujte kuglice, lagano ih spljoštite i slažite na lim za pečenje prekriven masnim papirom. Od navedene količine dobit ćete 18-20 keksića.
Na svaki keksić lagano utisnite nekoliko koštice bundevinih sjemenski. Po želji možete koristiti i neke druge sjemenke, primjerice suncokretove ili krupno nasjeckane orašaste plodove. Keksiće pecite 10 minuta na temperaturi od 170°C dok ne poprime zlatno smeđu boju. Pečeni keksići će na dodir biti još malo mekani, ali će hlađenjem očvrsnuti.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
kikemedo
@07.11.2019. 08:17 2Odličan recept.
nanica
@07.11.2019. 09:21 2super jednostavno.
Angy
@07.11.2019. 09:48 2Prefino djeluje!
Minimojka
@07.11.2019. 12:31 2jao prefinooo
Lady 12
@07.11.2019. 13:57 2Fino, odličan recept
cuce
@07.11.2019. 14:04 2Ovaj spoj sastojaka zvuci zanimljivo
golub
@07.11.2019. 14:19 2Pre odličan i pre fini recept.
irija
@07.11.2019. 15:09 2Jednostavno fino i zdravo.
beba
@08.11.2019. 12:19 0Lijepi keksići i prefino djeluju:))))
lidac
@25.11.2019. 09:34 0Odlicno i zdravo