Kremaste kocke od svježeg sira i banana s ukusnom podlogom od prženih lješnjaka i zobenih pahuljica. Jednostavan kolač bez pečenja, bez brašna i bez šećera!

cheesecake s bananama i ljesnjacima

Sastojci:

Podloga od lješnjaka i zobenih pahuljica:

- 150 g zobenih pahuljica
- 100 g prženih lješnjaka
- 3 žlice kokosovog ulja
- 1 žlica meda
- 1 zrelija banana

Krema od svježeg sira i banana:

- 500 g svježeg sira
- 5 žlica meda
- 1 žlica arome vanilije
- 3 zrelije banane
- 200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Pržene lješnjake i zobene pahuljice ustinite u blenderu. Bananu i med izmiksajte pa umiješajte otopljeno kokosovo ulje te usitnjene lješnjake i zobene pahuljice. Pripremljenu smjesu utisnite u dno kalupa za pečenje (20x30 cm) prekrivenog masnim papirom.

Za pripremu kreme banane izmiksajte s medom, aromom vanilije i svježim sirom pa pomiješajte s tučenim vrhnjem za šlag. Kremu premažite preko podloge od lješnjaka i zobenih pahuljica pa spremite kolač u hladnjak. Prije posluživanja kolač posipajte kakaom u prahu.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
IG: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.